PSYKOTERAPI

Book tid her

PSYKOTERAPI

Psykoterapi handler om at hjælpe mennesker ud af livets vanskelige perioder og er en vej til at komme videre, når livet gør ondt eller syntes meningsløst.

Der kan være mange forskellige grunde til at gå til psykoterapi. De fleste mennesker opsøger en psykoterapeut, fordi der er noget i deres liv, som går dem på og forringer deres livskvalitet. Det kan være, at de slås med angst, OCD (tvangstanker), depression, stress, mindreværd, generthed eller mobning. De kan også have haft en traumatisk oplevelse, befinde sig i en krise eller af andre årsager have brug for hjælp til at komme videre i livet.

Som psykoterapeut hjælper jeg også mennesker, der ikke er i krise, men som vil lære mere om sig selv og udvikle sig enten professionelt eller personligt.

Psykoterapi foregår oftest individuelt, men jeg hjælper også par og familier.

Hvad går psykoterapi ud på?

Psykoterapi er samtaleterapi. Der er forskellige grene inden for psykoterapien, og alle psykoterapeuter har deres egne specialer og ekspertområder. Det er dog fælles for al psykoterapi, at den ved hjælp af samtaler fokuserer på først at identificere og derefter at ændre de dynamikker, mønstre og mekanismer, der ligger bag symptomerne. Fokus er altså på at italesætte og arbejde med de tanker, følelser, handlinger og hændelser, der gør, at man for eksempel bliver stresset, er trist eller føler angst.

Med andre ord, handler psykoterapi om at støtte og hjælpe mennesker med at få indsigt i og forstå deres psykiske problemer, for derefter at give dem de værktøjer, de har brug for, til at fungere bedre i hverdagen og få en højere livskvalitet.

For nogle går den proces hurtigere end for andre, og behandlingens længde afhænger altid af det enkelte menneske. For nogle er et par møder med en psykoterapeut nok, andre har behov for et længere forløb.

Terapiretninger

Det er dog vigtigt at tilføje, at relationen mellem psykoterapeut og klient er mindst lige så afgørende for et godt resultat, som den metode, terapeuten gør brug af.  Det er samspillet mellem en god relation og den rigtige metode, der sikrer gode resultater.

Psykolog eller Psykoterapeut ?

Mange kender ikke forskellen på en psykolog og en psykoterapeut. De laver næsten det samme, men er samtidigt forskellige. Hos lægen kan du få en henvisning med tilskud til en psykolog, men ikke til en psykoterapeut.

Den største forskel på en psykolog og en godkendt psykoterapeut, er at en psykoterapeut i en stor del af sin uddannelse, selv gennemgår et langt og dybdegående terapiforløb. Dette er obligatorisk på en godkendt psykoterapeutuddannelse, hvorimod en psykolog på sin universitets uddannelse udelukkende beskæftiger sig med teori.

Titlen “psykoterapeut” er ikke en beskyttet titel, sådan som “psykolog” er. Det betyder desværre, at alle kan kalde sig for psykoterapeut, uden eller med begrænset uddannelse. Derfor har Dansk Psykoterapeutforening i samarbejde med en arbejdsgruppe fra 3 ministerier, evalueret og opsat kriterier for de kvalitets godkendte psykoterapeut uddannelses steder i Danmark. Det er således kun psykoterapeuter som er uddannet på et af disse godkendte uddannelsessteder som kan blive medlem af Dansk Psykoterapeutforening. Mit råd til dig er derfor, at sikre dig, at den psykoterapeut du måtte vælge, er en som er medlem af Dansk Psykoterapeutforening, da dette er din garanti for en “rigtig” psykoterapeut.

Timepris: 700,-       

Ved parterapi er timeprisen: 1.000,-

Medlem af Dansk Psykoterapeutforening

Kontakt mig allerede i dag

Hvis du er interesseret i at høre mere om psykoterapi, eller hvis du mener, at jeg kan hjælpe dig, skal du endelig ikke tøve med at kontakte mig på ☏ 93 80 62 64 eller ✉ info@house-of-mind.dk.

Så kan vi sammen finde ud af, hvad du har brug for. Jeg glæder mig til at høre fra dig.

SKRIV TIL MIG HER

Kontakt info

House of Mind
Søvej 4
6740 Bramming
__________

✉ info@house-of-mind.dk
9380 6264
CVR: 35553207

Info

Mine værdier

Jeg har stor respekt for det enkelte menneske og dets værdier. Jeg møder mine medmennesker der hvor de er, uden fordomme. Jeg ønsker at skabe et rum hvor der er tillid, tryghed og diskretion. Hvor det enkelte menneske er i centrum.

© 2021 | House of Mind | All Rights Reserved