FØLGER AF PSYKISK VOLD

Der er stor fokus på den psykiske vold i medierne for tiden. Et emne, der er langt større, end vi egentlig forventer. Faktisk tror jeg, der er langt flere mennesker, der udsættes for psykisk vold end for fysisk vold. Det fremgår også af en ny rapport fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE. I følge  den, er den psykiske vold den mest udbredte form for vold i parforholdet. Den psykiske vold mellem partnere rammer således dobbelt så ofte som den fysiske vold, lyder det i en pressemeddelelse. Rapporten, der er baseret på data fra et tilfældigt udsnit af 20.000 voksne danskere, fortæller, at knap fire ud af 100 kvinder inden for et år, har været udsat for psykisk vold fra en partner. Det samme gælder en ud af hundrede mænd. Det er første gang ifølge VIVE, at der sættes tal på, hvor mange mennesker der årligt bliver udsat for psykisk vold, fra nuværende eller tidligere partnere. Men jeg tror desværre, at det kun er toppen af isbjerget. Efter min mening, er der langt flere der udsættes for denne form for vold.

Hvad er det så, der gør, at der ikke er mere fokus på dette område? Min oplevelse er, at det er fordi, det er så tabu belagt. Dette skyldes formentlig, at det er svært at forstå for omgivelserne, da det også er sværere at se end fysisk vold, der jo som oftest efterlader synlige mærker, hvorimod den psykiske vold efterlader ar på sjælen. Endvidere er emnet fyldt med skam, og der lurer en konstant angst for, hvad der kan ske hvis problemet i talesættes. Sæt der ikke er nogen, som vil tro én, sæt virkeligheden er sådan, som partneren har printet den ind i ens hjerne. Og er der virkelig nogen, som vil høre på en. Og hvad kan min samlever eller eks samlever finde på, hvis man tager bladet fra munden.

Kom og hør om:

  • Hvordan kan man komme ud af det?
  • Hvordan har livet været efterfølgende?
  • Hvordan kommer man videre?
  • Hvilke skader kan det have forvoldt på vedkommende og evt. børn?
  • Hvordan kommer man videre fra at være offer, til at være ramt af psykisk vold?
Hannah Dall Lyhne

Hannah Dall Lyhne

Kontakt mig allerede i dag

Hvis du er interesseret i at høre mere om psykoterapi, eller hvis du mener, at jeg kan hjælpe dig, skal du endelig ikke tøve med at kontakte mig på ☏ 93 80 62 64 eller ✉ info@house-of-mind.dk.

Så kan vi sammen finde ud af, hvad du har brug for. Jeg glæder mig til at høre fra dig.

SKRIV TIL MIG HER

Kontakt info

House of Mind
Søvej 4
6740 Bramming
__________

✉ info@house-of-mind.dk
9380 6264
CVR: 35553207

Info

Mine værdier

Jeg har stor respekt for det enkelte menneske og dets værdier. Jeg møder mine medmennesker der hvor de er, uden fordomme. Jeg ønsker at skabe et rum hvor der er tillid, tryghed og diskretion. Hvor det enkelte menneske er i centrum.

© 2021 | House of Mind | All Rights Reserved