EKSAMENSANGST

Book tid her

Hjælp til eksamensangst

Vi kender alle det at være nervøs, for at skulle til eksamen. Det at der står noget på spil, at vi skal præstere. Det er okay at være lidt nervøs, da det kun skærper vores sanser. Det gør dig kampklar, og parat til at yde det bedste. Men hvad gør man, hvis nervøsiteten har taget overhånd? At det lige frem bliver angstprovokerende, af at tænke på eksamen.

Hvis angsten får overtaget, begynder du…

  • at få svært ved at koncentrer dig om din læsning.
  • at læse dag og nat, men kan ikke huske noget af stoffet.
  • konstant at tænke på eksamen med masse af bekymring og selvkritik.
  • at forvente det værste til eksamen. Frygte den berømte sorte klap. Angst for bryde sammen.
  • at være opgivende, trist og måske grædende.
  • at være irriteret og vred uden årsag.
  • Er det noget du kan nikke genkende til, så lider du måske af eksamensangst.

Jeg har hjulpet flere med eksamensangst. Der er flere måder at komme eksamensangst til livs.
De to metoder jeg anvender, er hypnoterapi og psykoterapi/samtale/coaching

Psykoterapi/samtaleterapi/supervision eksamensangst

Her vil vi via samtaler finde frem til din ressourcer, og gøre dig bevidst om dine styrker, og hermed give dig værktøjer til at kunne håndtere eksamenssituationen. Yderlig vil vi kunne arbejde med dit selvværd og dine evt. overbevisninger, f.eks. det at ikke føle sig god nok.

Den unge pligtopfyldende generation

I den seneste rapport fra VIVE, er de unges alkoholforbrug i de senere år blevet mindre, den seksuelle debutalder blevet højere, og færre unge har erfaring med kriminalitet. Der bliver foreslået flere forklaringer på den udvikling, eksempelvis en skrappere lovgivning, en større bevidsthed om ungdomslivets og voksenlivets risici og præstationskrav.

De unge i dag er en meget pligtopfyldende generation, der er enormt bange for ikke at klare sig og samtidigt er drevet af et stort præstationsræs, hvor barren for nederlag har rykket sig markant. De unge kæmper hele tiden med at skulle præstere det allerbedste. Kun 10 eller 12 er godt nok, og alt andet opleves som mislykket. Men hvis man kræver en toppræstation af sig selv på alle fronter, ligger utilstrækkeligheden og den dårlige samvittighed lige for. Desuden slås mange med en forventning om, at man skal brænde for sit fag og helst være lidenskabeligt optaget af det, man hele tiden foretager sig. Men sådan er virkeligheden jo ikke.

Mange af de unge er blevet opfostret med tankegangen “Du kan, hvad du vil”. Men det er jo lidt en løgn. Jeg kan for eksempel aldrig bliver en sangstjerne. Mine stemmebånd er ikke til det, og jeg vil ikke have psyken til at stille mig op på en stor scene. Vi har talent for noget og mindre talent for noget andet, og så har vores psyke, noget historien samt nogle omstændigheder, der kan arbejde med eller imod os. Hvis man tror på, at man kan, hvad man vil i alle sammenhænge, bliver man også eneansvarlig for sin egen fiasko – også selvom det ikke altid er rimeligt.

Timepris: 700,-

Medlem af Dansk Psykoterapeutforening

Kontakt mig allerede i dag

Hvis du er interesseret i at høre mere om psykoterapi, eller hvis du mener, at jeg kan hjælpe dig, skal du endelig ikke tøve med at kontakte mig på ☏ 93 80 62 64 eller ✉ info@house-of-mind.dk.

Så kan vi sammen finde ud af, hvad du har brug for. Jeg glæder mig til at høre fra dig.

SKRIV TIL MIG HER

Kontakt info

House of Mind
Søvej 4
6740 Bramming
__________

✉ info@house-of-mind.dk
9380 6264
CVR: 35553207

Info

Mine værdier

Jeg har stor respekt for det enkelte menneske og dets værdier. Jeg møder mine medmennesker der hvor de er, uden fordomme. Jeg ønsker at skabe et rum hvor der er tillid, tryghed og diskretion. Hvor det enkelte menneske er i centrum.

© 2021 | House of Mind | All Rights Reserved